Tuinaanleg

Tuinaanleg is zoveel meer dan enkel een gazon.

Alles begint met een goed uitgedokterd  tuinplan dat de fundering is.

Zaakvoerder Nico Corveleyn die een gediplomeerd tuin-landschapsarchitect is zal van uw tuin een echt pareltje maken, welke past bij je persoonlijkheid en je woning.

U kunt kiezen voor een tuinontwerp en/of de volledige aanleg = totaalproject

Heeft u al ideeën, geen probleem we helpen u graag verder met de realisatie ervan.

De uitvoering wordt volledig in eigen beheer gedaan.

U hebt maar één aanspreekpunt.

De werken lopen vlot door één en dezelfde firma.

U kunt er van op aan dat de werken tijdens de vooropgestelde datum worden uitgevoerd.

U kunt ons inschakelen voor een kleine renovatie, heraanplanting tot een complex totaalproject.

Zowel particulier als industrieel.

bekijk meer

Schanskorven

In elke tuin speelt privacy een belangrijke rol

Een degelijke tuinafscheiding is dan ook voor veel mensen een echte must. Een goede optie hiervoor is het plaatsen van een steenscherm. Net zoals steenkorven komen deze afsluitingen steeds vaker voor, onder andere door hun moderne uitstraling. Er bestaan  steenschermen en een schanskorven/steenkorven

Een steenscherm is enigszins vergelijkbaar met een steenkorf. Beide vormen een moderne oplossing voor een tuinscherm, maar hun opstelling is verschillend. Een steenkorf (of schanskorf) is letterlijk een metalen korf die opgevuld wordt met keien of een dergelijk materiaal. Een steenscherm daarentegen bestaat uit palen waar men netten tussen spant en vervolgens opvult met stenen. De palen worden verankerd in de grond waardoor het steenscherm veel steviger en sterker is dan een steenkorf. Bovendien wordt het hierdoor mogelijk om op grote hoogte toch nog dunne muren te maken. De palen van een steenscherm worden voornamelijk vervaardigd uit graniet, een sterke soort natuursteen.

Er zijn verschillende soorten opstellingen mogelijk in variërende hoogtes.

Een steenscherm is niet alleen praktisch maar ook esthetisch wordt dit vaker gebruikt.

bekijk meer

Terrassen & opritten

Een oprit is een van de meest zichtbare elementen van uw huis. Het is dus geen verloren moeite om er extra aandacht aan te besteden. Het is de kunst om uw oprit zo goed mogelijk te integreren bij de stijl van uw woning en zo een mooi geheel te vormen. Daarnaast kan de juiste beplanting van groen langs de border van uw inrit deze een uitnodigend cachet geven.

We kunnen zowel klinkers als andere materialen gebruiken voor de aanleg van uw inrit/oprit. Greendesign staat paraat om u te assisteren bij het plannen en plaatsen van uw oprit.

 

   

 

bekijk meer

Kunstgras

Kunstgras is momenteel erg in opkomst...niet verwonderlijk want kunstgras is geschikt voor intensief gebruik en is blijvend.

 

De specialiteiten inzake plaatsing kunstgras is van belang om het kunstgras ten volle tot zijn recht te laten komen.

Toepassing op zachte en waterdoorlaatbare ondergrond: hier wordt na de grondwerken een chapébedding voorzien met aan de buitenkant van de kunstgraszone een geïmpregneerde houten rand-belatting, hierop wordt met Inox nieten het kunstgras bevestigd.

Toepassing op harde niet-waterdoorlaatbare ondergrond: hier wordt na de grondwerken een plaat met hoge verticale drukweerstand aangelegd. Door de honingstructuur en perfecte waterdoorlaatbaarheid c.a 93% en een waterbuffer c.a 26 liter per m², deze toepassing is eveneens geschikt voor dakterrassen, op klinkers alsook andere harde ondergronden.

bekijk meer

Tuinpaden

Bezoek alle mogelijke hoeken van uw tuin en leer uw tuin opnieuw kennen. Een vakkundig aangelegd tuinpad dat greendesign realiseert voor u.

Bij een tuin hoort veel meer dan een gazon, een tuinpad naar een terras, poolhouse, zwembad, vijver of naar een tuinhuis....makkelijk om zich te begeven en het oog wil ook wat.

 

Tuinpaden kunnen in verschillende materialen aangelegd worden, grind, arduin, tegels, kunstgras, stapstenen,..

Indien men een smal tuinpad plaatst zal dit een verbinding vormen naar een volgend onderdeel en dit een verlengde ervan maken.

Opteer je voor een breed pad zal dit eerder een scheiding zorgen tussen twee onderdelen.

bekijk meer

Stapstenen

Bij Greendesign in Zele, vindt u een uitgebreid assortiment aan verschillende soorten bestrating. Naast de vaak gebruikte klinkers, tuintegels en terrastegels maken ook stapstenen deel uit van dit aanbod. Deze stapstenen zijn verkrijgbaar in diverse soorten, vormen en maten en kunnen op evenveel manieren gebruikt worden. Dicht bij elkaar als tuinpad, verder van mekaar als echte stapstenen, in het gras of in een vijver: de creatieve mogelijkheden zijn eindeloos! Geeft uw tuin weeral net dat tikkelt meer.

bekijk meer

(zwem)Vijvers

Plaatsen van verschillende zwemvijvers

Strakke zwemvijvers, speelse zwemvijvers, natuurlijke zwemvijvers, sobere zwemvijver. Zwemvijvers met stapstenen, watervallen, overloop brug

Randafwerking zwembaden, zwemvijvers. Vijverterrassen, watervallen, waterpartijen,…

 

Soorten vijvers die we aanleggen

vijverfolie, EPDM, (rubberfolie), gemetste en gecoate vijver.

bekijk meer

Zwembaden

Onze job is jouw droomzwembad in jouw droomtuin integreren.

Op maat van je wensen en naargelang onderhoud, verbruik en design bepalen we de juiste keuze.

 

Aanbod:

Epoxy zwembaden, RVS zwembaden, Folie zwembaden, Liner zwembaden, Biologische zwembaden

bekijk meer

Afsluitingen

Een afsluiting dient niet alleen als afbakening en veiligheid van je tuin, met de juiste keuze van afsluiting maak je jouw tuin compleet in harmonie met de woning.

 

Soorten afsluitingen:

Composiet, kunststof, draadpanelen, draadafsluiting, tuinschermen, natuurlijke afsluiten (haagplanten), houten omheining, steenkorven, betonnen afsluiting

bekijk meer

Afboordingen

Boordstenen zijn een vaak gebruikt materiaal in talloze tuinen. Ze worden vooral toegepast als afwerking van een terras, oprit, tuinpad of zwembad en dienen letterlijk om alles “binnen de perken” te houden. Uiteraard mogen we ook het esthetische aspect van deze boordstenen niet uit het oog verliezen: het materiaal dat men kiest en de manier waarop men de boordstenen gebruikt, dragen bij tot de algemene uitstraling van een tuin. Zo kan men bijvoorbeeld strak afgelijnde bloemperken aanmaken of harmonie creëren tussen de boordstenen en de andere bestrating in de tuin. De opties zijn legio!

bekijk meer

Tuintrap

Een hoogte verschil in een tuin hoeft geen nadeel te betekenen. Men kan er net gebruik van maken om de tuin een extra cachet te geven, bijvoorbeeld door het niveauverschil op te vangen met een keerwand of met een palissade.

Daarnaast kan men ervoor kiezen om de tuin uit te rusten met een mooie tuintrap in de vorm van bloktreden.

Deze bieden verschillende voordelen en zijn bovendien in meerdere varianten te verkrijgen.

 

Het spreekt voor zich dat tuintrappen vooral praktisch moeten zijn. Daarom plaatsen wij bloktreden om een trap te creëren. Deze bestaan in grote maten en creëren op die manier een draagvlak dat voldoende groot is om comfortabel op te lopen. Een tuintrap die er mooi uitziet maar die te kleine treden heeft, zal immers al snel voor gevaarlijke taferelen zorgen.

bekijk meer

GREENDESIGN

ontwerp

tuinaanleg

terrassen

opritten

kunstgras

zwemvijvers en tuinarchitectuur

website designed & hosted by WebCo-Services

CONTACT

 

Avermaat 124

9240 Zele

 

Tel: 052/52 53 60

GSM: 0497/67 14 38

Email: greendesign@telenet.be

Tuinaanleg is zoveel meer dan enkel een gazon.

Een oprit is een van de meest zichtbare elementen van uw huis. Het is dus geen verloren moeite om er extra aandacht aan te besteden. Het is de kunst om uw oprit zo goed mogelijk te integreren bij de stijl van uw woning en zo een mooi geheel te vormen. Daarnaast kan de juiste beplanting van groen langs de border van uw inrit deze een uitnodigend cachet geven.

We kunnen zowel klinkers als andere materialen gebruiken voor de aanleg van uw inrit/oprit. Greendesign staat paraat om u te assisteren bij het plannen en plaatsen van uw oprit.