Afboordingen

Boordstenen zijn een vaak gebruikt materiaal in talloze tuinen. Ze worden vooral toegepast als afwerking van een terras, oprit, tuinpad of zwembad en dienen letterlijk om alles “binnen de perken” te houden. Uiteraard mogen we ook het esthetische aspect van deze boordstenen niet uit het oog verliezen: het materiaal dat men kiest en de manier waarop men de boordstenen gebruikt, dragen bij tot de algemene uitstraling van een tuin. Zo kan men bijvoorbeeld strak afgelijnde bloemperken aanmaken of harmonie creëren tussen de boordstenen en de andere bestrating in de tuin. De opties zijn legio!

 

Boordstenen en hun gebruik

Men gebruikt boordstenen vooral als afboording van onder andere gazons, opritten, tuinpaden en bloemperken. Dit schept een mooi en ordelijk geheel, maar tegelijk zorgen de boordstenen ervoor dat de fundering niet wordt weggedrukt en zijdelings verschuift. Daarenboven vermijden ze dat aarde kan wegvloeien uit een bloemperk na een hevige regenbui. Wil u nog grotere hoogteverschillen opvangen, dan kan u gebruik maken van pallisades of keerwanden.

 

Wat de boordstenen betreft kunt u  materialen gebruiken waaronder basalt, graniet en blauwsteen. Deze zijn stuk voor stuk zeer sterk en duurzaam en vormen dan ook een ideale keuze om een tuin tot in de puntjes af te werken.

Met boordstenen kan u verschillende kanten op, als afboording van een terras, vijver, oprit of als stapsteen, zelfs muurafdekking het is allemaal mogelijk.

Realisaties

GREENDESIGN

ontwerp

tuinaanleg

terrassen

opritten

kunstgras

zwemvijvers en tuinarchitectuur

website designed & hosted by WebCo-Services

CONTACT

 

Avermaat 124

9240 Zele

 

Tel: 052/52 53 60

GSM: 0497/67 14 38

Email: greendesign@telenet.be